Isolatie en Subsidie

Momenteel kunt u voor het isoleren van de woning via de Rijksoverheid subsidie ontvangen.

Subsidie energiebesparing eigen huis

Gaat u in uw huis maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. De subsidie stimuleert energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector.
Hiervoor is door de Rijksoverheid 60 miljoen beschikbaar gesteld.

Voor eigenaar/bewoners bedraagt het totaal te ontvangen subsidiebedrag ten hoogste € 20.000

Het advies is wel om eerst een subsidievraag in te dienen, vervolgens de beschikking van de aanvraag af te wachten en daarna de maatregelen uit te voeren. De maatregelen dienen vervolgens na de goedkeuring van de subsidie binnen 4 maanden te worden uitgevoerd.

Om voor de subsidie in aanmerking te komen dienen ten minste 2 energiebesparende maatregelen te worden uitgevoerd.
Bij energiebesparende maatregelen kunt u denken aan het na-isoleren van de spouwmuren, het isoleren van het dak, het isoleren van de begane grondvloer, het plaatsen van HR-beglazing of vervangen van de c.v.-ketel door een HR-ketel. Met name het isoleren van spouwmuren levert vaak al een besparing op van 25 tot 30%. Door de relatief lage kosten voor spouwisolatie heeft u de investering al in een paar jaar terugverdiend!

Behalve dat energiebesparing goed is voor het milieu, is het ook goed voor uw portemonnee.
Vooral woningen van voor 1975 zijn niet of slecht geïsoleerd en hebben vaak een gasverbruik welke tussen de 2000 en 3000 m3 per jaar ligt. Door diverse energiebesparende maatregelen uit te voeren kan dit gasverbruik aanzienlijk teruggebracht worden.
Stroom en gas zijn niet goedkoop en zullen de komende jaren verder in prijs stijgen. Energiebesparing betekent dus een lagere energierekening! Door het isoleren van uw woning kunt u jaarlijks tot wel € 900 besparen!

Redenen genoeg om nog dit jaar gebruik te maken van de subsidieregeling.
U kunt immers een hoop geld besparen door het isoleren van uw woning! Graag geven wij u uitleg over de energiebesparende mogelijkheden en subsidieregeling.
U kunt alvast eens kijken op; http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis