Verkoopkeuring

Waarom een verkoopkeuring ?
U bent van plan om binnenkort uw huis te verkopen ? Op de huidige woningmarkt is dat minder makkelijk. Vaak staat een huis soms maanden of zelfs meer dan een jaar te koop. U kunt uw verkoopkansen vergroten door uw potentiële kopers een officiële bouwkeuring te laten zien die de staat en het onderhoud van de woning compleet in beeld brengt. Als verkopende partij mag u volgens het Burgerlijk wetboek immers niets meer verzwijgen. Met een door ons bureau te verrichten verkoopkeuring voldoet u als verkoper voor een belangrijk deel aan de wettelijke verplichting. De aspirant koper zal hierdoor meer vertrouwen hebben in de staat van de woning en zeker weten dat hij geen kat in de zak koopt.

De bouwkundige keuring.
Door onze bouwkundige wordt de woning uitgebreid en grondig onderzocht naar de bouwkundige staat en op mogelijke gebreken hiervan. Dit gebeurt ter plaatse op basis van een visuele inspectie. Deze keuring resulteert in een schriftelijke rapportage, welke samen met de mondelinge toelichting tijdens de keuring een gedegen beeld geeft van de bouwkundige en technische staat van de te verkopen woning. Wij vinden het belangrijk dat u als aanvrager van de keuring daarbij zelf aanwezig bent. U krijgt immers van onze bouwkundige diverse tips en adviezen om eventuele gebreken aan de woning zodanig te verhelpen, dat uw woning er aantrekkelijker uitziet. En dit kan van invloed zijn op de verkoopprijs.

De rapportage (conform model Bouwkundig Rapport NHG)
Duidelijk wordt aangegeven welke onderdelen van de woning in een ‘Goede’, ‘Matige’ of ‘Slechte’ staat verkeren. De aanduiding voor de verschillende onderdelen van de woning zijn uiteraard ook leeftijd gevoelig. Voor die onderdelen waarvoor onze bouwkundige herstelwerkzaamheden voorziet, worden in een kolom “Direct” of “Op termijn” bedragen ingeschat.

  • Direct = zo spoedig mogelijk uitvoeren om (verdere) schade te voorkomen.
  • Op termijn = binnen 0 tot 5 jaar uitvoeren.

De kosten van verven/sausen en opnieuw behangen (incl. geringe krimpscheurtjes dichten) in de woning blijven buiten beschouwing, omdat het normaal is dat een bestaande woning door de nieuwe eigenaar wordt geverfd en behangen. De door onze bouwkundige ingeschatte bedragen voor herstelwerkzaamheden zijn gebaseerd op tarieven inclusief BTW, indien de werkzaamheden worden uitgevoerd door professionals (derden).

De verkoper krijgt met dit keuringsrapport zekerheid over de bouwkundige en technische staat van het pand. En kan het pand zo beter verkopen.

Specialistisch onderzoek zoals bijvoorbeeld naar houtinsecten-; asbest-; fundering-; heipaal-; grond-; onderzoek wordt niet uitgevoerd. Wel wordt er door de bouwkundige zonodig aangegeven of het verstandig is zo’n onderzoek uit te laten voeren, voordat u besluit tot verkoop.

Uw voordelen:

  • Duidelijkheid: u ontvangt een overzicht van alle bouwkundige gebreken en een indicatie van de herstelkosten.
  • U vergroot de verkoopkansen van uw woning doordat u potentiële kopers een bouwkundig rapport kan laten zien.
  • Snel: de verkoopkeuring kan vrijwel altijd binnen vijf werkdagen worden uitgevoerd.
  • Advies: u krijgt tijdens de keuring van de bouwkundige diverse tips en adviezen met betrekking tot verbeterpunten welke u aan uw woning kunt uitvoeren.